Dragi drugari, u ovom postu ugostićemo mladu Mariju Šumarac, devojku sa vedrim stavom, osmehom i beskrajno talentovanu u svakom pogledu. Marija je avanturista, muzičar, dizajner, a nadasve sluhista za razne oblike umetnosti. Ona izrađuje nakit sa emocijom, pričom i stavom. Sa nama je pričala o svojim počecima, planovima i inspiraciji

Kada si počela da se baviš izradom nakita i kako si došla na ideju da baš to radiš?

Izradom nakita sam počela da se bavim sa 16 godina. Oduvek sam volela nakit i oduševljavala sam se nakitom koje je naša komšinica donosila iz Holandije. Taj nakit je bio jednostavan i drugačiji u odnosu na more kič nakita koji se ovde prodavao i bio popularan.  Uz pomoć tečine bratanice koja se bavi ručnim radom i internet tutorijalima sam počela da učim kako se pravi nakit.

Koje materijale koristiš i gde ih nabavljaš?

Izvori su raznoliki. Nešto kupim u radnjama koje prodaju materijale za ručnu izradu (omiljena mi je u tržnom centru na Slaviji), nešto pronađem po kući ( npr. raznorazne dugmiće), a nešto naručujem i sa interneta ( sa čuvenog Ali ekspresa).

Gde pronalaziš inspiraciju za svoje radove ?

Kao i za sve svoje radove, pronalazim u ljudima. Poznantsvo, razgovori, nečiji stil, energija i ta unikatnost kod svake osobe na drugačiji način izražena je nešto što me podstakne da zamislim, osetim, čujem ili vidim neku kreaciju bilo koje vrste.

Gde si izlagala do sada ?

Do sada samo u Smederevu, ako govorimo o izložbama.

Šta je važno da bi jedan brend opstao?

To je teško pitanje i moram da priznam da i dalje to istražujem, ali mislim da je veliki trud, dobra ideja, način na koja se ta ideja prikazuje, marketing koji mora biti dobar, stalno angažovanje kao i  velika ljubav i koliko ste spremni sebe da date u tome.

Po čemu se Veseli nakit izdvaja od drugih?

Po tome što svaki komad nakita drugačiji, unikatan i priča za sebe. Nikada ne napravim dva ista komada nakita. Nakit pravim za dame svih uzrasta koje furaju svoj fazon, jer sam i ja takva.

Nakit za sve uzraste

Za koje prilike je najbolje izabrati baš jedan od komada Veselog nakita?

Za koje mislite da će vam se najbolje uklopiti u vašu kombinaciju u datom momentu, da li je to za izlazak, klub, žurku, svirku, fakultet, šetnju, na vama je da odlučite.

Čime se vodiš u reklamiranju i predstavljanju svog nakita?

Kao što sam već pomenula  –  za dame koje furaju svoj fazon bez obzira na to čime se bave ili koliko godina imaju.  Za ovu godinu  slogan je bio „oslušni sebe“ , a povezivanje nakitom sa prirodom i prirodnošću kod dama,  kao i za pokretanje kampanje je zadužena Teodora Bosanac , koju sam samo nastavila, krenula da oblikujem i razvijam.

Kreativna gošća i dekupaž na cipelama – ulepšajte vašu obuću

Ko se krije iza Veselog nakita? Ko je Marija Šumarac?

Jedna mlada osoba veselog duha koja svira trombon, studentkinja na FDU na katedri za dizajn zvuka za koju su zvuk i muzika nešto čime slika po svom životnom platnu.

Moram napomenuti da u Veselom nakitu udeo imaju i moji dragi prijatelji  koji su zaduženi za početnu kampanju, fotografije, logo, vizitke  i  modeling, te bez njihove pomoći sve to ne bi izgledalo ovako.

Koji su planovi za budućnost?

Pre svega blog,  u kome ćete imati prilike da čitate o osobama koje vole nakit, naravno i moj nakit (smeh) i koje se bave raznolikim stvarima i pritom su uspešni u tome. Takođe, tu su i video tutorijali kako pravim svoj nakit, te se nadam da ću na taj način podeliti svoje znanje i nadahnuti nekoga ko nije imao hrabrosti da se upusti u izradi nakita, kao i  nova kampanja što podrazumeva nove modele nakita, kao i saradnje sa drugim umetnicima koji se bave ručnim radom raznih vrsta.

Marijin rad možete pratiti na njenoj facebook strani Veseli nakit.

Do sledećeg kreativnog posta, veliki pozdrav od Kandele i Lije (:

 

 

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *