Dragi naši, stiže nam Uskrs, koji svi pomalo možemo da iskoristimo da budemo kreativni. Teško je odoleti svim tim šarenim bojama i idejama, zato vam je Kreativna Truba spremila još jedan uskršnji specijal  – u pitanju je farbanje jaja!

Kandela i Lija su ove godine isprobale novu tehniku farbanja jaja. Do sada su to bile klasične metode iz kupovnih kesica sa bojama, prošle godine smo vam predstavile i dekupaž na jajima…a ove godine pravi kabum- bojenje jaja krep papirom. Internet je uzavreo od šerovanja tog recepta i mi smo morale to da probamo.

Farbanje jaja – poduhvat za celu porodicu

Ukoliko još uvek niste ofarbali jaja, toplo preporučujemo da pokušate ovo sami kod kuće, a mi ćemo vam pokazati kako. Za početak potrebno Vam je sledeće:

Obarena jaja još uvek topla, krep papir u raznim bojama, sirće, rukavice, plastična flaša.

Krep papir isecite na veće kvadrate, onoliko da bude dovoljno da celo jaje umotate u jednu boju. Koristite više boja krep papira, četiri, pet, šest, što više to bolje (((( :

Koristite rukavice, jer krep papir zaista ispušta dosta boje i teško ćete je posle skinuti sa ruku.

Šarenilo na vašem stolu

Odsecite vrh plastične flaše, jer ćete u nju redjati jaja. Sada kada su pripreme gotove, konkretan deo se sastoji iz toga da jednu boju krep papira potopite u sirće, umotate jaje i stavite ga u flašu, zatim uzmete drugu boju krep papira i ponovite postupak.

Ako želite da saznate kako da ofarbate jaja prirodnim bojama – pogledajte na OVOM LINKU!

Dok redjate, trudite se da papir bude raznolik, kako bi se boje mešale, napunite flašu do vrha jajima, da bi se boje bolje slivale. Neka jaja odstoje nekih pola sata. Rezultat će biti i više nego zadovoljavajući, verujte ((( : evo kako je nama to ispalo (((( :

 

 

 

 

Nadamo se da smo vas bar malo inspirisali pred radosni praznik, a OVDE možete pogledati kako da ukrasite vaše uskršnje jaje dekupaž tehnikom!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *