Uskršnji praznici su gotovo pred našim kućnim pragom. Ako možda želite da se bacite na farbanje jaja i ukrasite ih na malo drugačiji način, Kreativna truba je našla nekoliko zanimljivih  načina.

Farbanje jaja uz pomoć voštanih bojica

Za ovaj poduhvat biće vam potrebne samo voštane boje. Skuvajte onoliko jaja koliko ste planirali da ukrasite ovom tehnikom. Nakon što ih skuvate, sklonite ih sa ringle i ostavite ih da odstoje desetak minuta. Izvadite ih iz šerpe u kojoj ste ih kuvali, i uzmite voštane boje.

Počnite da crtate po jajetu, budite kreativni, možete osmisliti brojne šare, oblike. Na jednom jajetu možete koristiti nekoliko boja. Poenta je u tome što je jaje toplo i usled te toplote dolazi do topljenja boja, koje se razlivaju po jajetu.Kada završite vaše umetničko delo, odložite jaje u neku kartonsku kutiju ili stalak.

Foto: jennaburger.com

8 načina kako da ukrasite uskršnja jaja (VIDEO)

Farbanje jaja uz pomoć čipke

Ukoliko kod kuće imate čipku, ili manje trakice, možete je iskoristiti za ukrašavanje uskršnjih jaja. Umotajte jaje u čipku, zategnite što više i zavežite gumicom.Nakon toga ubacite jaje umotano u čipku u boju kojoj želite da ga obojite (možete koristiti boje za jaja, boje za hranu…).

Ostavite jaja oko 15 minuta u činiji sa bojom, koju možete rastvoriti pored tople vode i sa sirćetom, kako bi se boja bolje primila. Nakon toga izvadite jaja iz činije, skinite čipku, i vaše “ukrašavanje” je uspelo.

Tri kreativna načina kako da ofarbate vaše uskršnje jaje (FOTO, VIDEO)

Vulkanske boje na vašem uskršnjem jajetu

Ova tehnika, sigurni smo da će se najviše dopasti vašoj deci. Za nju će vam biti potreban soda bikarbona, voda, boja za bojenje hrane, kolača i torti. Postupak je sledeći – izmešajte sodu, vodu i malo boje i mešajte onoliko koliko želite da vam smesa izgleda čvršća ili vodenija.

Uzmite četkicu i počnite da crtate po jajetu, a onda prsnite preostalu boju na jaje. Pripremite se za čaroliji – uzmite sirće i posipajte ga po jajetu, i u tom trenutku kreće pravo “vulkansko” oslikavanje jajeta. Svaki put možete da koristite različite kombinacije boja, kako bi vaše jaje izgledalo šarenije.

Foto: toddlerapproved.com

Evo kako da napravite „tufnasto jaje“ (VIDEO)

 

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *