Dragi drugari, u novom postu predstavićemo kratak tutorijal, koji će najpre najviše obradovati one koji nose naočare za vid. U pitanju je unikatna futrola za naočare. Osim što ćemo se baviti reciklažom, poslužićemo se i dekupaž tehnikom i kvilingom.


Za ovaj poduhvat biće vam potrebno sledeće:

Rolna od potrošenog ubrusa, makaze ili skalpel, bela akrilna boja, salveta, lepak za salvete, tutkalo, papirne tračice, dekorativna traka, satenska traka, akrilni lak

Najpre je potrebno potrošenu rolnu od ubrusa iseći po dužini i skratiti je malo po širini, na dovoljnu meru, kako bi unutra stale naočare za vid. Zatim, potrebno je naći i sredinu, gde će se rolna savijati, kako bi se otvarala i zatvarala.

Napravite unikatan poklon koji će sigurno oduševiti vaše prijatelje

Dalje je potrebno pokazati umeće dekupažiranja. Ofarbati rolnu belom bojom i zalepiti salvetu.

Sve ostalo je u suštini stvar vašeg izbora, način na koji će se futrola zatvarati, kako ćete napraviti stranice. Mi smo odlučili da stavimo poneki kviling detalj, tako smo od papirnih tračica napravili stranice za futrolu i dugmence pomoću kojeg će se zatvarati.

Futrola za naočare ili futrola za olovke – vi birajte

Ukrasnom trakom smo dekorisali spoljni rub futrole i satensku traku postavili na dovoljnu dužinu da se obavije oko dugmeta. Sve smo lepili tutkalom i na kraju premazali akrilnim lakom.

U daljem nastavku pogledajte nekoliko primeraka ovakvih futrola.

Nadamo se da će vam se dopasti i da ćete pokušati ovo i sami kod kuće. Očekujemo vaše komentare i iskustva!

 

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *