Ne mora praznik da bude povod da vašim voljenih i najbližim osobama napravite nešto posebno. Zato je ova ukrasna sveća odlična za svakog od vas ko želi da danas obraduje momka/devojku/mamu/tatu/sestru/brata/baku ili deku.

Potrebno vam je samo nekoliko minuta, a od materijala sledeće:

  • sveća (možete ih kupiti u pojedinim knjižarama, većim supermarketima, kineskim prodavnicama, pa čak i u prodavnicama za prodaju nameštaja i elemenata za kuću)
  • kašika
  • još jedna sveća koju ćete koristiti da zagrejete kašiku
  • dekorativni papir/salvetu/odštampanu fotografiju koju želite na sveći
  • dodatne materijale za ukrašavanje (ja sam koristila kamenčiće koje sam kupila kod Kineza i tacnicu kao postolje za sveće)

Postupak je veoma jednostavan, i tome je Kreativna truba već pisala, a radi se o preslikavanju salvete na sveću

Međutim, sada umesto salvete koristimo fotografije koje su odštampane na rižinom papiru (detalje o rižinom papiru takođe možete pročitati na našem sajtu – KLIKNI OVDE)

Sveće Bubamara – DIY ukrasne sveće

Ukrasna sveća za sve uzraste

Evo i postupka:

Na sveću prislonite odštampanu fotografiju ili salvetu, a u međuvremenu upalite drugu sveću i zagrejete kašiku nad istom.

NAPOMENA: Nemojte dugo da grejete kašiku da ne bi pocrnela, potrebno je samo blago da bude zagrejana.

Nakon toga prinesite kašiku na fotografiju ili salvetu i laganim potezima je prislanjajte uz sveću. Za nekoliko sekundi videćete kako se fotografija ili salveta “zalepila” za sveću.

I to je to! Ukrasna sveća je gotova!

PS. Ako želite dodatno da je ukrasite, možete kupiti belu tacnicu (ili koje god boje želite) i posipate u njoj kamenčiće ili šta god vam padne na pamet, a uklopi vam se uz ukrasne sveće!

Ako vas možda zanima kako da napravite dekorativnu sveću u čaši, evo jednog predloga sa sajta “Mogu ja to sama” – baci pogled ↓

Dekorativna sveća u čaši - uradi sama projekat

Link

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *