Dragi drugari, piše vam Lija. U ovom kreativnom poduhvatu učestvovala je moja drugarica Vesna, mama jednogodišnjeg Pavla, kome smo želeli da oplemenimo prostor za igru. Napravile smo dečiji kutak, a verujemo da to može i svkao od vas kod svoje kuće.

Za ovaj poduhvat koristile smo različite vrste tkanine, iglu i konac, makaze, vatu, papir i olovku. Tkaninu možete naći u metraži na kilogram, povoljno je, a i izbor je veliki. Mi smo se odlučile za pamučne materijale različitih dezena i malo filca. Sve ostalo što vam je potrebno verujem da imate kod kuće (:

Najpre smo nacrtale oblike koje želimo i isekle ih. Zatim smo to prenele na tkaninu tako da dobijemo dva lica tog oblika.

Zatm smo prišile ta dva lica i ostavile nedovršeno šiće kako bismo napunile oblike vatom. Tek kada smo stavile vatu, tada su naši oblaci i ptice dobili treću dimenziju i onda smo zašile i ostatak.

Što se ptičica tiče, njima smo dodatno izrezale i prišile krila, kao i kljun i oči.

Kreativni poduhvat – napravite krila anđela (FOTO)

Na vrh figurica ušile smo konac koji smo pomoću špenadli zakačile za stiropor table koje su na plafonu.

Za ovaj kreativni poduhvat trebaće vam dosta vremena. Ne planirajte da završite za jedan dan, ako krećete da radite sami i ako nemate mašinu za šivenje.

Napravi sam ukrasni stočić – evo i kako (FOTO)

Mi smo imale ceo dan na raspolaganju, udružile smo snage, pa smo završile sve za jedan dan. Bukvalno smo od jutra do sutra seckale i našivale i punile vatom i mrak je pao dok smo okačile sve, ali smo uživale u ovom kreativnom radu. Nadamo se da se i vama dopada krajnji rezultat kao i nama (:

Do sledećeg kreativnog posta pozdrav od Kreativne Trube!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *