Dragi drugari, u Novoj 2014. godini kreativno vam trubi Lija! I pored prazničnog predaha, za moju kreativnost nije bilo oduška i želim da vam predstavim svoje nove rukotvorine. U pitanju je beležnica!

Na ideju sam došla sasvim spontano kada sam srela drugaricu Kaću na ulici koja je baš krenula do lokalnih novogodišnjih tezgi da kupi beležnicu.

Gajbica lampa – napravite najoriginalniji poklon u 5 koraka (VIDEO)

Otkako smo se rastale, samo sam razmišljala o tome kako bih mogla da napravim jednu i da vidim kako će ispasti i evo postupka i rezultata. Za izradu istih ili sličnih potrebno vam je sledeće:

čvršći karton
skalpel
lenjir
mnogo belih papira ( :
satenska traka ili neki deblji konac
salvete sa raznim motivima i sve što je potrebno za salveta tehniku, tutkalo, četkica, bela boja
bušač za papir

Mere za beležnicu su proizvoljne, ja sam napravila 3 veličine i za te prvence odlučila sam da stavljam po dvadesetak belih papira. Medjutim, uvek možete smisliti kako da odradite neki ornament ili ako imate dekorativne pečate. To vam može poslužiti, kao što je meni poslužilo za beležnicu sa motivom Pariza.

Za beležnicu najpre odredite veličinu korica i s obzirom da je deblji karton u pitanju, najbolje je seći ga skalpelom. Zatim odredite količinu i veličinu papira koji ćete staviti unutra, neka on bude malo manjeg formata.

Moj sledeći korak bio je dekupaž na koricama. Odlučila sam se za ukrašavanje tom tehnikom, ali je to naravno sasvim proizvoljno. Sigurno i vi imate neku ideju.

Beležnica – od 7 do 77

Kada se sve osuši, trebalo bi probušiti rupe na koricama i na listovima i sve lepo uvezati satenskom trakom ili debljim koncem. Takodje, možete staviti i spiralu. Ono što je dobro kod ovakvih beležnica jeste da potrošene papire uvek možete zameniti novim.

Voila! Izgleda jednostavno kroz samo nekoliko koraka, ali treba mnooooogoooo vremena za dekoraciju kako spoljašnjih, tako i unutrašnjih strana korica i bušenja rupa, ali vredi svaki utrošen minut i sat, jer je proizvod neverovatno lep i što je najvažnije unikatan. Beležnica može biti poklon za svaku priliku, a možda baš i vama treba jedna ((((( :

Srećne i kreativne praznike žele vam Kandela i Lija!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *