Dragi naši, Lija sa druge strane tastature! U  novom postu kreativno trubimo o tome kako da sami napravite novogodišnji ukras.

Za većinu onoga što ćemo predložiti potreban vam je papir, tutkalo ili drvofix, lepak, makaze, kugle od stiropora, ping- pong loptice ili stari lampioni.

Prva ideja jeste da papir sečete po dužini na tračice tanke 3- 5mm. Od njih možete da iskvilingujete pahulje, anđele, sneška, jelku. Za sve vas koji ne znate šta znači ’’iskvilingovati’’, radi se o kviling (quilling) tehnici o kojoj smo pisali u prethodnim postovima.

Gajbica lampa – napravite najoriginalniji poklon u 5 koraka (VIDEO)

Novogodišnji ukras – od kuglica do anđela

Na internetu možete naći dosta ideja i šablona po kojima sami možete napraviti svoje kviling ukrase. Ja sam se vodila svojom kreativnošću, počevši od osnovnih oblika poput namotanog kalema, suze, latice, namotanog slova V.

Potom srca, dobijanjem cvetova, zvezda i spajanjem istih dobila sam interesantne pahulje. Sve je premazano tutkalom i posuto sljokicama, zakačeno na srebrni konac i spremano za jelku.

Još jedna od kviling ideja jeste da više boja namotate na jedan kalem i posle ih razvučete u kupasti oblik, spajanjem dva takva kupasta oblika dobićete lampion.

Druga ideja jeste da od origami figurica dobijete ukrase za jelku. Ono što bih preporučila jeste da papir pre savijanja išarate, kako bi figure bile veselije. Neki od oblika koje možete izabrati za novogodišnji ukras jesu mašnice, dijamanti kao lampioni, kockice kao paketići, ždralovi. Oblike zakačite na konac, možete dodati i neku perlu pri vrhu i imaćete jedinstvene i lepe ukrase.

Treća ideja jeste da sami napravite lampione za jelku. To možete učiniti od starih lampiona, kugli od stiropora ili ping pong loptica. Ideja jeste da te loptice dekupažirate (tehnika presvlačenja predmeta salvetom, o čemu smo pisali u prethodnim postovima) ili da ih jednostavno sami iscrtate akrilnim bojama i pospete šljokicama. Konac možete zakačiti tako što ćete ga provući kroz perlu i zalepiti lepkom za kuglu. Evo nekih ideja (((( :

Ovaj ukras je napravljen od papirnih kalupa za kolače, malo sundjera namotanog u spiralu i perlica ((( :


Nadam se da smo vas inspirisali i da će vam kićenje jelke ove godine biti mnogo interesantnije.

Veliki kreativni pozdrav od Kandele i Lije!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *