Odavno smo naišle na video tutorijale kako uraditi transfer salvete uz pomoć pegle, pa evo danas konačno kreativno trubimo o našem iskustvu 🙂

Za početak smo se odlučili da transfer uradimo na hamer papiru, to nam je bilo pri ruci :), ali vi možete da probate na običnom papiru, kartonu, drvetu, možete da bacite pogled i na tutorijale na internetu, stvarno ih ima dosta.

Transfer salvete i vaša mašta

Za ovu kreativnu avanturu biće vam potrebno: predmet na koji ćete „zalepiti“ salvetu, salveta, papir za pečenje, providna folija i naravno pegla.

Za početak smo podesili peglu na maksimum, i isekli detalj koji smo hteli da „zalepimo“ na hamer papir. Takodje, da napomenemo, ukoliko koristite peglu na paru, koristite je bez vode.

Drvofiks za originalni poklon – evo kako možete da preslikate sliku

Ispod hamer papira stavimo papir za pečenje, a onda na hamer papiru dolazi providna folija, na koju dolazi parče salvete i to samo prvi, šareni sloj salvete.

Kada sve to postavite, preko toga dolazi ponovo papir za pečenje. Pegla se do tada dovoljno zagrejala, pa onda krenite laganim potezima da prelazite preko papira za pečenje.

Tokom „peglanja“ smo primetile da se salveta brže zalepi na središnjem delu predmeta, dok se krajevi teže zalepe. Neka vas to ne brine, prođite peglom, a možete i malo jače da pritisnete krajeve, kako bi se salveta dobro prilepila uz predmet koji ukrašavate.

Kada ste sve delove salvete prilepili uz predmet koji ukrašavate, sačekajte da se predmet „ohladi“ , pa onda isecite višak folije i salvete koja vam nije potrebna.

Nadamo se da smo vas inspirisali da se oprobate sami u ovom kreativnom poduhvatu, a u sledećem postu planiramo da probamo istu tehniku, ali na drvenoj površini. To sledećeg piskaranja, trubite kreativno sa Lijom i Kandelom 🙂

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *