Dragi naši kreativci, piše vam Kandela, i danas sam spremila jedan jednostavan i zanimljiv tutorijal. Nedavno sam naletela na tutorijal na internetu kako da iskoristite stare novine i to koristeći se dekupaž tehnikom. Davno sam razmišljala o tome, ali nikako da probam.

Ovaj post je upravo o tome, kako da iskoristite svoje stare novine za restauraciju nekog nameštaja, za ukrašavanje nekog predmeta, ili pravljenje poklona.

Evo šta vam je sve potrebno:

  • Stare novine, koje god želite – od dnevne štampe do ženskih časopisa
  • Lepak za dekupaž ili drvofiks
  • Predmet koji ukrašavate ili restauirate
  • Voda i obična krpa

Za ovu priliku uzela sam podlogu nekog starog rama za fotografije, i naravno prvi korak je farbanje u belo.

Kreativni poduhvat – napravite krila anđela (FOTO)

Dok se predmet sušio, isekla sam deo iz novina, koji mi je bio najzanimljiviji, sipala mlaku vodu u lavor i laganim pokretima kvasila parče novina za koje sam se opredelila.

Budite pažljivi kada kvasite novinu, ako se previše nakvasi, može doći do cepanja.Nakon što nakvasite novinu, stavite je na suvu krpu ili peškir, koji će upiti višak tečnosti.

Kada sve to završite, onda kreće lepljenje, za manje površine možete koristiti dekupaž lepak, dok se za veće više isplati drvofiks.

Na predmet koji sam spremila, namazala sam lepak za dekupaž, preko toga stavila novinu, i opet prešla lepkom za dekupaž. Morate preći nekoliko puta lepkom, s obzirom da su novine čvršće od salvete.

I evo konačnog rezultata, iako je sada bio u pitanju manji predmet, ukrašavanje novinama izgleda fenomenalno na velikim površinama, ako slučajno planirate da probate, obavezno nam pišite na mail kreativnatruba@gmail.com.

Do sledećeg posta, veliki kreativni pozdrav :))

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *