Dragi naši kreativci, u novom postu pokazaćemo vam kako da napravite nešto zanimljivo, čini nam se, za sve uzraste. Naime, u pitanju je snežna kugla.

Za ovaj poduhvat vam je potrebno sledeće:

tegla, uvek možete iskoristiti neku od džema ili ajvara koji ste pojeli ili ako želite neki neobičniji oblik, na pijaci uvek možete naći,

destilovana voda koju možete kupiti u bilo kom marketu ili možete sami prokuvati vodu, samo je i ohladite,

tečni glicerin, koji možete kupiti u apoteci,

silikon, koji možete kupiti u farbari,

sitne figure, koje verujem svako od vas ima kod kuće. Možete iskoristiti stare igračke iz detinjstva ili figure sa polica koje skupljaju prašinu ili naravno, uvek možete potražiti nešto zanimljivo u prodavnici (((( :

i za kraj potrebne su vam šljokice, školjkice i parče stiropora.

Kako ukrasiti teglu u tri koraka! (FOTO)

Sama izrada nije nešto mnogo zahtevna, ali ima nekoliko caka na koje ćemo vam skrenuti pažnju.

Počeću od gotovog proizvoda, ovo je moja prva snežna kugla.

U teglu sam sipala destilovanu vodu, malo glicerina, šljokica. Glicerin služi kako bi šljokice sporije padale ka dnu. Labuda sam zalepila za poklopac od tegle, a poklopac za samu teglu i mislila sam da je to to, nikakva filozofija…medjutim…

Uočila sam par nedostataka… Najpre, čini mi se da ipak treba više vode da bude u tegli, ali to ne možete proceniti odmah, jer kad okrenete teglu čini vam se da ste sipali dovoljno, ali ja bih preporučila da ostavite možda jedan prst praznog prostora maksimum.

Snežna kugla – za sve uzraste

Dalje šta se dogadja jeste da se ne vidi ceo labud. Tegla i sama voda koja je unutra svakako malo izobliče figure i one uvek izgledaju nekako spljošteno.

Ono što je dobro uraditi jeste da na poklopac od tegle zalepite postolje, a zatim figure. Za postolje možete koristiti stiropor, kamečiće, školjkice, šta god vam dodje pod ruku.

Ovu zanimljivu ideju podelila sam i sa svojim malim kreatvcima koji pohadjaju radionicu rukotvorina i evo njihovih radova.

Eto novog izazova za vašu maštu, odazovite se, probajte ovo kod kuće i prenesite nam vaša iskustva (((((((( : Pozdrav od Kreativne Trube!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *