Dragi drugari i kreativci, u naslovu smo vam već dosta toga rekli. Ovaj kreativni post namenjen je najmladjima, ali ni stariji neće ostati poštedjeni ove kreativne ideje. Za ovaj poduhvat potrebne su vam prehrambene boje, voda, tečnost za sudove, cevčice i nekoliko posuda, papir i olovka, jer u pitanju je slikanje sapunicom.

Najpre je važno da nacrtate crtež. Sledeći korak jeste da prehrambenu boju pomešate sa sapunicom. Ja sam kupovala boju u prahu, oko 15 dinara je kesica. Takođe kupila sam i više bočica sapunice, kako bih imala više posuda za razliličite boje, ali mogu vam poslužiti i neke teglice, tako da sapunicu ne morate kupovati već napraviti sami od vode i tečnosti za sudove. Razmera je proizvoljna, prosto pomešajte i probajte da napravite balon, to je jedino merilo ((((((( : Osim, ako neko od vas ne zna drugi recept.

Slikanje sapunicom za sve uzraste

Ideja jeste da balone duvate direktno na papir kako biste obojili crtež, treba prići bliže papiru dok to radite. E sad na red dolaze cevčice. Zašto? Zato što obruči koji dolaze uz kupljenu sapunicu nisu praktični u ovom slučaju, jer se pri pravljenju balončića isprskate i po licu i po garderobi, cevčice su duže i zbog toga praktičnije. To alternativno rešenje otkrili su mi kreativni drugari Urban Beads.

Ovaj kreativni poduhvat podelila sam sa svojim malim radioničarima sa Dečije radionice rukotvorina i evo njihovih rezultata…

 

A ovo su moji prvi radovi (((( :

Okušajte svoje kreativne mogućnosti. Ovo je nešto što ne zahteva mnogo ulaganja i truda, a super ćete se zabaviti.

Veliki pozdrav od Lije u ime Kreativne Trube ((((((((( :

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *