Dragi kreativci, danas smo rešile da podelimo sa vama zanimljive recepte. Kako da na jednostavan način napravite boju koja ima efekat kao školska tabla i na kojoj možete pisati kredom.  Izazovno, zar ne? Na internetu smo uspele da pronađemo dva recepta. Jedan smo probale, a drugi ćemo samo podeliti sa vama, pa ako ga isprobate, javite utiske.

Prvi recept:

Za ovaj poduhvat trebaće vam predmet na koji ćete nanositi boju, akrilna boja, ćetkice i soda bikarbona. Što se tiče mera, mi smo to odokativno stavljale, pa tako u činijicu polako sipate akrilnu boju i dodajete sodu, sve dok boja ne bude gusta.

Treba vam samo 10 minuta – napravite jastučnicu bez šivenja

Premažite predmet na kojem želite da pišete kredom. Možda će vam u početku izgledati kao bilo koja akrilna boja, ali videćete razliku kada se osuši. Ostavite da se osuši nekoliko dana, a onda uzmite kredu u ruke i nacrtajte nešto. Zaista kao da je školska tabla! (:

Evo i samog postupka u fotografijama ((( :

 

Drugi recept:

Ovaj recept nismo probale, ali to ne sprečava vas da uradite.

Možda ćemo se i mi zabaviti time u nekim našim narednim video tutorijalima.

Greb greb – ogrebite vaše remek delo (FOTO)

Trebaće vam opet predmet koji bojite, akrilna boja, voda, gips. Na internetu smo pročitale da će vam za jednu šolju boje, trebati 1,5 kašika vode, i 2,5 kašike gipsa – probajte mere, svakako boja mora da se zgusne, tada ćete znati da ste na pravom putu.

A evo kako ta boja ili školska tabla izgleda kada se osuši.

Foto: abeautifulmess.typepad.com

 

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *