Dragi naši kreativci, sve češće imamo priliku da naletimo na kreativne ljude, pročitamo neki zanimljiv poduhvat, savet, tutorijal, i ne možemo da vam opišemo koliko smo srećne zbog toga . Danas vam predstavljamo tutorijal kako da preuretite stočić.

Danas vam predstavljamo našu novu kreativnu gošću Gordanu, koja takođe piše tutorijale na svom blogu handmadebygordanal.blogspot.com, pa se nadamo da ćete uživati u njenim savetima.

Kreativna gošća – Kako da ukrasite bicikl (FOTO)

Njen tutorijal kako da preuredite stočić prenosimo u celosti:

„Prije nekih mjesec dana dobila sam jedan stočić sa željom vlasnice da ga preuredim za njen frizerski salon (pozdrav „Salončiću“  ).

handmadebygordanal.blogspot.com

Bio je prefarban sadolinom u tamnoj boji i imao je neke manje ogrebotine. Vlasnica je željela da ga preuredim u skladu sa ostalim komadima namještaja u salonu, ali i da unese neki novi šarmantni duh.

handmadebygordanal.blogspot.com

Odabrale smo motive Pariza, okvirno dogovorile boju i rad je mogao da počne. Prije preuređivanja izgledao je ovako:

Kreativnost na delu

Naravno, prvi korak je skidanje površinskog sloja šmirglanjem. To je definitivno najgori i najzamorniji dio, naročito kad imate ove oble nožice. Koliko god da su zaista lijepo izrađene i posebne, toliko ih je teže obraditi.

handmadebygordanal.blogspot.com

Za prvi dio farbanja sam odabrala nijansu nastalu miješanjem bijele boje i tonera u smeđoj i oker nijansi. Za ravnomijerno nanošenje sam odabrala spužvicu i kist za teže pristupačne dijelove.

Poslije sušenja nekoliko slojeva akrilne boje, i sjenčenja tamnijom nijansom, na red je došlo patiniranje. Koristila sam prelijepu nijansu RAME Patine anticante. Dala je neki posebno nježan izgled i sedefast sjaj na oblim dijelovima,a na ravnijim površinama je lijepo iznijansirala krajeve.

handmadebygordanal.blogspot.com

Salvete su iscjepkane i zalijepljenje standardnom dekupaž tehnikom. Poslije sušenja ljepila  istapkala sam krajeve bojom podloge da bi se još bolje stopili sa okolinom. Boje i patina su iskombinovane da bi se stvorio taj poseban šik stil.

Kada je i taj dio završen, sve dobro osušeno, ostalo je još samo lakiranje. Odabrala sam lak u spreju zbog preciznijeg nanošenja bez tragova četke, a i fantastičnog sjaja. Nekoliko slojeva laka, sušenje i stočić se mogao sklopiti!

handmadebygordanal.blogspot.com

Lak je stvorio lijep i gladak sloj koji će površinu stočića štiti od oštećenja i omogućiti lako čišćenje.

Kompletan utisak je da je stočić bolji nego prije preuređivanja, čim je cilj ( i zadatak!) ispunjen.

handmadebygordanal.blogspot.com

Ovaj kreativni tutorijal je preuzet sa bloga naše kreativne gošće handmadebygordanal.blogspot.com.

 

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *