Dragi drugari, javljamo vam se sa novom kreativnom idejom koja vam može pomoći u raznim situacijama kada vam ponestane inspiracije. Radi se o takozvanoj washi tape iliti šarena lepljiva traka.

Naime, ova vrsta dekorativne trake potiče iz Japana, a sam naziv washi predstavlja papir koji se proizvodi u Japanu. Ako malo proguglate dobićete kao rezultat širok dijapazon slika sa šarenolikim tračicama- na tufne, na štrafte, cvetne i ostale. Izgleda kao selotejp, samo malo veselije (((( :

Iznenadite najbliže – napravite unikatan poklon! (FOTO, VIDEO)

Takva šarena lepljiva traka vam može poslužiti, kako za pakovanje poklona, tako i za dekorisanje različitih predmeta.

U narednim redovima kreativna truba vas savetuje kako da sami napravite vašu washi tape ((( :

Za ovaj poduhvat potrebna vam je dvostruko lepljiva traka, salveta sa zanimljivim motivom i makaze.

Šarena lepljiva traka – lako i brzo do unikata

Sam postupak pravljenja nije nešto komplikovan, potrebno je da odvojite nepotrebne slojeve salvete i gornji, dekorativni sloj zalepite na dvostruko lepljivu traku.

Povedite računa da vam se salveta ne zgužva pri samom postupku. Odsecite višak salvete i traka je odmah spreman za upotrebu.

U ovom slučaju nisam naišla na užu traku, pa sam kupila ovu širu, ali je jednako zanimljiva i upotrebljiva. Ono što moram da vam napomenem jeste da je traka transparentna, tako da je važno na kakvoj podlozi je lepite.

Ako je svetla motiv će se lepo videti, na staklu je takodje zanimljivo onako prozirno, a ako je podloga tamnija, preporučujem da prethodno deo koji želite da lepite ofarbate belom bojom. Takodje ako je u pitanju neki upotrebni predmet, možete ga zaštiti i akrilnim lakom.

Ja sam ukrasila teglice kako bih dobila dekorativne osveživače prostora. A vi pustite mašti na volju, sigurna sam da će vas tračice inspirisati na dalje kreativne korake ((((( :

Do sledećeg posta, pozdravlja vas Lija u ime Kreativne trube!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *