Dragi drugari, pet vam piše Kandela…U prethodnom postu predstavili smo vam rižin papir, kako funkcioniše rad sa njim i gde se u Beogradu može nabaviti (bar tamo gde smo mi našli, a ukoliko postoje još neka mesta, pišite)

Kreativna truba će vas upoznati sa štampanjem na rižinom papiru, što je iako se nama u početku činilo komplikovanim, ispalo da nije.

Informisale smo se dosta oko štampanja na dekupaž papiru ali i salvetama i uglavnom dobijale iste odgovore…na salvetama za sada nismo probale da štampamo, to nam je sledeći zadatak…

Sa salvetama treba biti malo pažljiviji, jer su one dosta tanje, dok na rižinom papiru nije bilo nikakvih problema…

Blanko rižin papir

Krećemo postupno…prvo smo napravili kolaž koji smo planirali da štampamo (isto je bio u pitanju svadbeni poklon), a rižin papir smo planirali da zalepimo na poslužavniku.

Kada štampate na rižinom papiru, morate kupiti blanko papir, koji košta oko 300 dinara i veličine je oko 70×50 cm.

Možete ga iskoristiti za nekoliko štampanja, ako štampate na manjim površinama. Mi smo u prodavnici uspeli da pronađemo žut i ljubičast blanko rižin papir.

Kada odredite šta želite da štampate, možete ga štampati kod kuće (ukoliko imate laserski štampač u boji) ili u nekoj od štamparija/fotokopirnica.

Štampanje

Najbitnija stvar prilikom štampanja na rižinom papiru jeste da se ne pocepa.

Pre štampanja smo krajeve rižinog papira selotejpom zalepili za običan papir koji koristimo za štampanje.

Pustite da se odštampa i kada izađe vaša fotografija na rižinom papiru, onda samo pažljivo odlepite te krajeve sa onog običnog papira za štampanje i GOTOVO.

Obojite ružu u boje duge (FOTO)

Konačan proizvod

Nakon toga  krećete sa dekupažom, prvo ide lepak, pa onda ide rižin papir, pa opet lepak I na kraju kada se sve to prosuši stavite lak za akrilne boje i vaš predmet je gotov.

U izradi ovog svadbenog poklona, učestvovala je jedna velika „Aklos“ družina, a najveće pohvale idu budućem umetniku (po mom mišljenju ) Savi!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *