Dragi naši kreativci, vraćamo se starom dobrom dekupažu, ali na malo drugačiji način,  predstavljamo vam obrnuti dekupaž!

Naime, konačno smo probali dekupaž na staklu i to na staklenom tanjiru. Na takvoj površini radi se obrnuti dekupaž, odnosno sam postupak dekupažiranja ide malo unazad. Najpre tanjir okrenete naopako, pa zalepite salvetu naopako, pa se onda nanosi bela boja, pa onda lak. Evo i samog postupka kako bi vam bilo sve jasnije.

Kreativna gošća i dekupaž na cipelama – ulepšajte vašu obuću

Obrnuti dekupaž na staklu

Najpre da napomenem, potpuno providan stakleni tanjir nisam mogla da nadjem, ovaj je imao neke pahuljice koje sam pokušala da izbledim acetonom i finom šmirglom. Donekle je uspelo, ali nisu mogle potpuno da se skinu.

Materijal koji vam je potreban je potpuno isti kao i za klasičan dekupaž: salvete, bela boja, četkice ili sunđer za tapkanje, lak, eventualno šljokice. Ja nisam koristila odmašćivač stakla niti prajmer, jer nisam trenutno imala gde sve to da kupim, pa sam površinu prešla alkoholom.

Dakle, tanjir sam okrenula naopako, jer lepimo salvetu odozdo i to tako da lice salvete bude okrenuto ka predmetu. Izabrala sam Malog princa, koga sam dobila od Kandele i bilo mi je žao da ga iskoristim za bilo šta, pa sam ga čuvala, dok, evo, konačno nije našao svoju primenu (((((( :  Lepak sam nanosila i preko salvete i posula malo šljokica preko.

Bilo bi dobro da sve ponovo pređete lepkom, kako bi se stvorio zaštitni sloj preko salvete, jer dalje nanosite belu akrilnu boju, pa da ona ne bi probila kroz salvetu budite sigurni da je salveta dobro zaštićena.

Belu boju sam utapkala u dva tanka sloja, pa sa na kraju odlučila da mi tanjir ipak bude žut odozdo (((( :

I onda sam nestrpljivo čekala da se sve lepo osuši i prešla akrilnim lakom u dva tanka sloja i onda…

Onda sam dobila novi divan upotrebni detalj za svoju sobu (((( :

Nadam se da ćete pokušati ovo i sami kod kuće. Postupak je idealan za pravljenje novogodišnjih i božićnih zavrzlama, možete napraviti unikatan poklon za slavu, ma za koju god prigodu.

Do sledećeg kreativnog posta, pozdravlja vas Lija!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *