Kao što možete videti već iz naslova, predstavljamo vam opet nešto malo drugačije, pletenje bez igala. Do sada ni Kandela ni ja nismo probale ovako nešto, a kako sam ja zaista mnogo nestrpljiva kada saznam nešto novo i zanimljivo ne drži me mesto.

Naime, na youtube-u smo pronašle video kako isplesti šal bez igala. Da se razumemo, sa pletenjem nikada nisam imala bilo kakvih dodirnih tačaka.

Ne bih ni umela da držim igle, tako da mi je ovakav naslov videa odmah privukao pažnju.

Kreativni poduhvat – napravite krila anđela (FOTO)

Odgledala sam i činilo mi se poprilično lako. U videu je predstavljen dupli šal, tako da sam ja kupila četiri klupčeta vunice od 100g, odnosno 60m.

Pletenje bez igala – pa ovo je fenomenalno!

Međutim, na kraju sam potrošila nepuna dva klupčeta, jer je šal zaista debeo. Tako da vam preporučujem da uzmete dva za početak. Cena jednog je oko 200 dinara, što će verovatno zavisiti i od kvaliteta vunice i od mesta gde kupujete. Evo i videa…

Kao što vidite izgleda jednostavno, ali moram vam reći da sam ja nekoliko sati plela i rasparala to što sam radila, jer sam imala problem oko zatezanja vunice, dok sam malo uvežbala ruke.

Tako da sam jedno veče provela tako pokušavajući i vežbajući, a sutra ujutro sam isplela šal.

Jedino što mogu da vas posavetujem jeste da ruke držite što bliže i da lepo zatežete, kako vam se ne bi dogodilo da vam se na pojedinim mestima vunica opusti. I dalje nisam sigurna da li je to do vunice ili do mojih ruku.

Uglavnom posle nekoliko sati rada, sve je mnogo bolje izgledalo.

I da, u naslovu piše da ćete šal isplesti za 30 minuta. O ne, nećete, pogotovo ako to radite prvi put, ali ne odustajte nikako.

Svakako se brzo plete i mnogo je zanimljivo, odmah ćete poželeti da eksperimentišete sa bojama i da pletete još i još i da otkrijete postoji li još nešto što možete tako isplesti, sa nekom drugom šarom, nekog drugog oblika i takoooooooooo!

A evo i mog prvog šala (((((( :

Ja sam plela sa dvanaest čvorova, ali vam preporučujem i više jer će onda šal biti širi i moći ćete da ga koristite i kao kapu i biće topliji. Bez obzira što su su šare široke, odnosno što je ovako rupičast, vunica je jako topla i nećete imati zime.

Nadam se da vam se dopada ova nova ideja, preporučujem da probate ovo sami kod kuće i podelite svoja iskustva sa nama. Pišite nam na mail kreativnatruba@gmail.com, a možete nas pratiti i na facebook stranici Kreativna truba.

Svako dobro do novog kreativnog poduhvata želi vam Lija!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *