Dobrodošli i osećajte se kao kod svoje kuće!

Za početak da vam se predstavimo – mi smo Lija (Lidija Petrović) i Kandela (Aleksandra Gavrilović), dvojac koji je osnovao Kreativnu trubu.

Blog je nastao 2013.godine sa idejom da “rastrubimo” naše kreativne misli, ideje, predloge, ali i da saslušamo, prenesemo i ponudimo prostor svakome ko želi da izrazi svoju kreativnost.

Naš cilj tada, ali i sada, jeste da vas motivišemo da uzmete alat u ruke i sami krenete u akciju – ulepšate vaš dom ručno izrađenom lampom, usrećite sebe unikatnom ogrlicom koju ste sami napravili, staroj stolici date novi neprepoznatljivi sjaj – takav da će svaki vaš gost prvo fotografisati stolicu, pa tek onda vama reći “dobar dan” 😀

Zbog toga naši tutorijali nisu “savršeni” – pravimo greške i delimo ih sa vama, jer upravo na greškama učimo kako nešto ne treba raditi, kako nešto ne funkcioniše i šta bi valjalo menjati. Improvizujemo, igramo se, uživamo dok stvaramo i ponosne smo na ono što napravimo, pa želimo i vama da prenesemo taj osećaj.

Kreativna truba, a i mi sa njom, iz godine u godinu raste i razvija se, a ovaj sajt je proizvod toga i nećemo tu stati, obećavamo!

Organizovale smo izložbu rukotvorina u Beogradu gde su sjajni, kreativni rukotvorci predstavili svoje radove, ali isto tako smo učestvovale na brojnim bazarima širom Srbije. U 2017. godini smo pokrenule akciju (na koju smo posebno ponosne) promocije rukotvoraca i njihovih radova i ta akcija će trajati sve dok postoji Kreativna truba.

Koliko je naš rad prepoznat pokazuju i gostovanja u najgledanijim emisijama na TV Prva i N1, a oprobale smo se i u organizaciji radionica – od origamija, kvilinga, dekupaža do brojnih drugih kreativnih radionica, koje su namenjene kako deci, tako i odraslima.

I to je samo početak!

A ako vas zanima ko stoji likom i delom iza Kreativne trube, izvolite:

Lidija Petrović – Lija

Po vokaciji novinar, a u duši umetnik. Oprobala se i u struci, ali je svoju strast pronašla u oslikavanju odeće, obuće, radu sa decom i izradi rukotvorina. Ljubitelj je prirode, planinarenja, a ako je vidite u hobi radnjama nemojte se iznenaditi, tamo može da provede i po nekoliko sati! Njene radove možete pogledati na stranici Lija creations i ne ustručavajte se, podelite utiske i proširite priču o Liji i njenim oslikanim, šarenim čarapama, po kojima je mnogi prepoznaju.

Aleksandra Gavrilović – Kandela


Likom i delom veliki avanturista. Voli putovanja, ukuse raznih zemalja, drugačije kulture. Voli šešire. Ne voli da daje obične poklone. Zato je dosta vremena posvetila kreativnom stvaranju. Pored toga je i novinar, pa je tako dva svoja velika poziva spojila u Kreativnoj trubi. Uvek spremna za akciju i nove ideje. Prepoznaćete je po srebrnoj kosi, Lijinim šarenim čarapama i zanimljivom rancu na leđima.

Dosta o nama, sada je red na vas! Skuvajte sebi omiljeni napitak, uzmite alat u ruke i krećemo u zajedničku kreativnu avanturu! 🙂

 

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *