Kada se misteriozna vrata u lepoj vračarskoj vili otvore, imate pristup svetu beskonačnih mogućnosti kreativnog ispoljavanja energije. Posle drugog časa dekupaž tehnike primećujem da sve više razmišljam o stvarima koje imam, a koje bi mogle da dobiju drugi izgled. A što je najbolje u celoj priči – ovo oslobađanje kreativne energije TOLIKO oslobađa od stresa!!!

 Ideja o času dekupaža se rodila spontano, tako da smo ga zakazale odmah za dan posle. Moja najbolja drugarica i ja smo se uputile kod naše nove učiteljice Kandele. A tamo… farbe, lepkovi, lakovi, BEZBROJ salveta, tempere, akrilne boje, rižin papir, gotovi i polugotovi predmeti i gomila ČETKICA!

Kandela nas odmah upozorava da se za svaki slučaj prekrijemo nečim starim, da i naša odeća ne bi prošla kod pokušaj dekupažiranja.

Sve je spremno

Ponela sam jednu tacnu-poslužavnik: našla sam je usamljenu i zaboravljenu među gomilom nepotrebnih stvari u stanu u koji sam se uselila; niko nije ni imao predstavu o njenom postojanju.

Drvena, ofucana, sa izbledelim kineskim motivom muškarca i žene, prosto je vapela da dobije malo svežiji izgled. Od sada će mojim gostima kafa ili čaj stizati na beloj tacni sa motivima starih bicikala.

Na drugom času sam se, pored završavanja tacne, bavila i ukrašavanjem plastičnih kukica koje nameravam da zalepim na zid.

Zapravo, da bi moja soba dobila konačan izgled, fale joj štrikovi za fotografije i nakit. Betonski zidovi ne mogu da se probuše…

Ali lepo ukrašene retro kukice mogu itekako da pomognu i još da dodatno ulepšaju celu konstrukciju.

Utisci posle dva časa dekupaža su više nego sjajni: lepi novi predmeti su spremni da postanu deo mog svakodnevnog života, a ja se osećam sjajno, pošto sam ih sama napravila.

Časovi kod Kandele su se pokazali i kao sjajan izduvni ventil za stres i nervozu – kada se osećate najnapetije.

Savet naše gošće – evo kako možete da preuredite stočić

A vi se prihvatite bele boje, neke lepe salvete i lepka i da vidite koliko ćete biti mirniji i zadovoljniji kada se budete divili svom remek-delu.

P.S. Ako ste iz Beograda i zainteresovani za časove dekupaž tehnike, možete da kontaktirate Kandelu na mail kreativnatruba@gmail.com 🙂

Nevena Cukućan, Pomalo stoperka

.

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *