Danas ćemo iskoristiti priliku da vas povedemo na kreativno putovanje  u svet starih tegli. Sigurne smo da svako u kući ima makar jednu teglu, koju je zaboravili ili da  baci, ili je hteo da je sačuva i kasnije iskoristi za neke poduhvate. A evo kako stara tegla ispunjava različite kreativne misije.

 

Mi ćemo vam danas pokazati pet korisnih i zanimljivih ideja šta možete da napravite od jedne tegle, ali bezbroj ideja imate svuda na internetu, pa budite slobodni i potražite sve što vas zanima. Stara tegla je nepresušan izvor inspiracije.

Svakako, od stare tegle možete napraviti ukras, lampu, stalak, ili pak simpatičan poklon za vaše najbliže. Evo koje je ideje Kreativna truba izdvojila za vas.

Tegla za piće

Foto: Pinterest

 

Nemate dovoljno čaša u vašem stanu? Tegla vam tu može pomoći! Samo je dobro operite, probušite poklopac, kupite cevčicu i dobili ste fenomelnu šolju, koju možete dodatno ukrasiti spolja, i služiti u istoj kafu, čaj, sok ili možda čak neki koktel.

Kasica prasica

Foto: firefliesandmudpies.com

 

I ovo je jednostavan postupak! Samo izrežete poklopac, kako biste napravili rupu da ubacujete novac, a sve ostalo je na vama. Bilo bi lepo kada biste ukrasili spoljašnjost vaše „kasice“ – obojite, nacrtate, zalepite salvetu, šta god da je vama zanimljivije.

Lampioni

Foto: blog.freepeople.com

Ni ovaj kreativni poduhvat nije nimalo težar. Ovde će vam trebati osim tegle jedna žica, ili možda čvršći konopac. U svakom slučaju, i žicu i konopac obnotate oko gornjeg dela tegle, i unutar iste stavite sveću i taaaaaaaaa raaaaaa, eto vam lampiona. Naravno, i u ovom slučaju važi da ispoljite svoju kreativnost na tegli.

Ram od tegle

Foto: augandeverythingafter.blogspot.com

 

Ovo bi bio idealan poklon za vaše najbliže. Kreativna truba je već o tome pisala, pa ćemo samo podsetiti šta vam je potrebno od materijala – tegla, fotografija koju želite da stavite unutar tegle, maslinovo ulje, a sve ostalo je po vašem izboru – možete staviti neku suvo cveće, sitne predmete itd.

Poklon set

Foto: thegunnysack.com/gifts-in-a-jar-homemade-gift-ideas/

 

Najbolji poklon koji vaša najbliža osoba može da primi :). Ako želite nekoga da obradujete za rođenda samo mu napravite „tegla poklon set“. Tu bukvalno možete staviti bilo šta…ako vaša drugarica voli kozmetiku – onda u istu možete staviti sitnice poput sapuna, male kupke, parfema…Ako vaša devojka voli slatkiše, onda u teglu ubacite bombone, čokoladice…

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *