Dragi drugari piše vam Lija, u ovom postu imamo za vas nešto malo drugačije. Kako baš i nismo vične šiću ni Kandela, ni ja, uvek imamo neku alternativu i tako ćemo vam pokazati kako se može napraviti torba bez šivenja ((( :

Naime, radi se o simpatičnom origami tutorijalu, a ono što vam je potrebno je sledeće:

parče materijala kvadratnog oblika,

lepak za tkaninu,

nitne, čičak ili perlice.

Što se tiče lepka za tkaninu ja koristim Bison.

Ova torba bez šivenja jeste i jedan origami tutorijal zapravo (:

Origami i sa tkaninom

Fotografijama ćemo vam predstaviti postupak savijanja, ali pre toga jedan savet. S obzirom da ne šijemo, opet ne bi bilo loše porubiti tkaninu, samo ćemo umesto iglom i koncem, mi to uraditi savijanjem i lepljenjem ivica tkanine. A sada sledi onaj zanimljiviji deo.

Iznenadite najbliže – napravite unikatan poklon! (FOTO, VIDEO)

Prvi korak jeste da savijemo tkaninu po dijagonali..

Zatim tu ivicu vratimo nazad do dna tkanine i gornja linija koju smo dobili služiće nam kao orijentir kada pravimo dve manje pregrade, kako bi one bile u ravni…

Vrlo je praktično odmah zalepiti te dve pregrade jednu za drugu, kako bismo gornji deo pregrade vratili na mesto..

Ovo je model koji bi trebalo da dobijemo. Kao što vidite ovakvim preklapanjem dobijemo jednu veću i dve manje pregrade. Ono što je potrebno da uradimo jeste da te manje pregrade  zalepimo i celom  dužinom. Ja sam lepila samo tu gornju ivicu, vi po želji možete i celu pregradu. Ostalo je na vama kako želite da se kopčaju pregrade. To mogu biti nitne, čičak ili kao u mom slučaju perle i učkuri.

Ono što je najzanimljivije kod ove torbe jeste da ona nije od onih u koju možete da potrpate sve i svašta. Prilično je elegantna i svedena, kao i sam način na koji se nosi.

Takodje, ja sam par komada oslikala i evo rezultata ((( :

Ovo zaista može pokušati svako od vas kod kuće, a ukoliko imate neko pitanje pišite nam u komentaru ili na mail kreativnatruba@gmail.com.

Do sledeće ideje pozdravlja vas vaša Kreativna Truba ((((( ;

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *