Dragi naši kreativci, evo nas opet sa dekupaž tutorijalom :

U nedostatku polica u sobi, rešila sam da kupim plastične i da ih naravno ukrasim, pa je tako od plastičnih polica nastao ukrasni stočić. Zadovoljna sam rezultatom, pa sam rešila da to podelim i sa vama.

Ukoliko imate bilo kakav plastični predmet u stanu, možete pratiti ovaj tutorijal i za samo nekoliko sati dobiće novi i originalan izgled.

Za ovaj poduhvat biće vam potreban:

lepak za dekupaž ili drvofiks,

salveta ili rižin papir,

boje, četkice,

lak,

i druge sitnice kojima želite da ukrasite predmet

Rastavila sam police, pa sam tako dobila dva “stočića” Želela sam da postignem starinski izgled, pa sam se koristila tehnikom Shabby chic, a detaljan postupak možete pogledati OVDE.

Predmet sam prvo premazala braon bojom, kada se to osušilo, onda je usledila bela boja. Nakon sušenja, usledilo je šmirglanje po ivicama police tj. stočića.

I krećemo sa dekupaž tehnikom – prvo lepak, pa salveta, preko koje opet ide lepak za dekupaž ili drvofiks. Za dodatno ukrašavanje iskoristila sam zlatnu patinu koju sam premazala po ivicama stočića. Na kraju predmet premažete lakom.

Nadam se da vam se dopada krajnji rezultat, a ukoliko se i vi odlučite da sredite staru policu ili bilo koji drugi predmet, slobodno nam pošaljite vaše radove na kreativnatruba@gmail.com ili na Fejsbuku.

Do sledećeg posta, kreativni pozdrav od Kandele!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *