U ovom postu predstavljamo vam novog kreativnog gosta, mladi slikar Pavle Kukić. Nedavno je imao prvu samostalnu izložbu u Smederevu i cenimo da je važno da ispratimo njegov rad, vedar duh, optimizam i lak potez ruke.

Pavle Kukić je rodjen u Smederevu 1985. godine. Detinjstvo je proveo u rodnom gradu, gde je završio Tehničku školu. Slika i crta od svoje devete godine. Imao je više kolektivnih izložbi, a njegova svestranost odvela ga je u svet filma, video produkcije i muzike.

Savet naše gošće – evo kako možete da preuredite stočić

O Pavlu i njegovoj prvoj izložbi govorili su i pisali za katalog njegovi prijatelji i saradnici iz Udruženja umetnika i ljubitelja umetnosti Mirjana Marjanović…

Slikanje akvarel bojom zaista je nešto posebno.  Njena transparentnost, svežina, čiste boje, spontanost daju joj živ i uzbudljiv karakter.

Ona je pravo otkriće, jer upravo ono što izgleda tako jednostavno- lakoća, tok- to je najteže.

Pavle Kukić je mlad slikar koji svoju emociju u potpunosti prenosi na papir. U čistoti njegove boje ogleda se njegova duša.

Preciznošću i kontrolom poteza kičice Pavle uspeva da svaki detalj na slici dovede do savršenstva.

Lepota koja nas okružuje

Transparentnost tila tutu haljina, igra svetlosti na oklopu kornjače, živost očiju i umiljati pogled mačke u cveću budi osećaje koje smo duboko u sebi zarobili.

Toplotom svoje palete on se posmatraču slike lagano primiče dozvoljavajući da bar za trenutak uživamou lepoti sveta koji nas zapravo okružuje.

Pavle Kukić je potpuno samouk i kao dete najviše je crtao stripove, a njegov umetnički izraz dalje se razvijao otkrivanjem novih tenika u slikarstvu. Najveći izazov za njega predstavlja zidno slikarstvo, kojim se aktivno bavi već osam godina.

Kako ga i sam karakteriše kao “slikarstvo u pokretu“, upravo zbog te dinamike, najviše ga privlači oslikavnaje zidova. Ono u čemu je takođe vičan jesu portreti.

Pavla Kukića možete pronaći na facebook-u pod imenom i prezimenom i na profilu Oslikavanje Enterijera Pavle Kukic. Tamo možete pratiti njegov rad, pitati, komentarisati, a možda i prisvojiti neku njegovu umetninu za sebe.

Do sledećeg posta, pozdrav od Kreativne Trube!

 

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *