Dragi naši kreativci, novogodišnje raspoloženje nije preskočilo ni Kreativnu trubu, pa smo rešile da se poigramo sa ukrasima za jelku. Na internetu smo pronašle brojne tutorijale, odvojile nekoliko, a danas ćemo vam pokazati kako da od običnog papira, kartona, korpica za kolače napravite novogodišnji ukras i ulepšate vašu jelku.

Za ove poduhvate biće vam potrebno:

  • Karton od wc papira ili  folije, papirne korpice za cupcake i sitne kolače
  • Lepak – ja sam koristila drvofiks
  • Makaze
  • Trakica koju ćete vezati za ukras
  • Boje, šljokice, salvete… čime god želite da dekorišete vaš ukras

Nažalost, još nisam krenula sam kićenjem jelke, tako da ukrasi nisu mogli da budu fotografisani u pravom novogodišnjem okruženju, ali ćemo to ispraviti u sledećem postu 🙂

Napravite ukras za jelku od materijala koje imate kod kuće

Tutorijal broj 1 Pahuljica

Za izradu ove pahuljice biće vam potrebna papirna korpica za cupcake. Presavijte korpicu na pola, onda tu polovinu opet na pola, pa opet na pola, i još jednom na pola ( to mu dodje šesnaestina:)).

Zakačite neku štipaljkicu, kako vam se papir ne bi otvarao i onda makazama seckate kako želite, pravite kružne, trougao pokrete, samo onaj šiljasti deo na kraju ne secite, jer je to sredina pahulje, koja spaja sve strane.

Kada sve iseckate, otvorite papir i dobićete sigurno neki zanimljiv oblik. Ukoliko želite možete na pahulju staviti trakicu i tako je okačiti na jelku.

Tutorijal broj 2 Jelkica

I za ovaj kreativni poduhvat biće vam potrebne papirne korpice za cupcake i sitne kolače, po mogućstvu da korpice budu u različitoj boji, šari i različite veličine. Nažalost, ja sam imala samo u jednoj boji, pa sam samo to i iskoristila.

Krenete od najmanje korpice, presavijte je na pola, zalepite unutrašnjost korpice, onda je lepo presavijte još jednom na pola, i ponovo zalepite te dve polovine. Isti proces uradite i sa ostalim većim korpicama.

Kada sve to završite, onda ih poređajte od najveće do najmanje, da izgledaju kao jelka, i zalepite ih međusobno.

Na kraju dodajte trakicu, i ukras je spreman za jelku. Naravno, možete ih dodatno obojiti, staviti šljokice, zalepiti perlice, kako god ste zamislili, slobodno se igrajte.

Tutorijal broj 3 Zvezda

Za ovu akciju biće vam potreban karton od istroženog wc papira ili ako želite manje zvezde, onda možete da iskoristite i karton od folije, koja je dosta uža.

Isecite pet jednakih komada, i pre nego što ih spojite, savetujemo prvo da ih ukrasite, pa tek onda zalepite. Ja sam ih ukrasila novogodišnjom salvetom, a vi možete da stavite šljokice, da ih obojite kako želite ili šta god vam padne na pamet.

Kada su mi se delovi zvezde osušili, onda sam uz pomoć drvofiksa, zalepila krajeve zvezde, jedan po jedan, i štipaljkama ih pričvrstila da se dobro osuše. Kada se sve osušilo, stavila sam trakicu i ukras je spreman za jelku.

Kao što vidite, sve je veoma lako i jednostavno, a verujte mi možete ih za veoma kratko vreme napraviti. Zato, papir, makaze i lepak u ruke i svojoj jelki dajte neku „ličnu notu“, napravivši unikatni novogodišnji ukras.

Napravite novogodišnji ukras u nekoliko koraka (UPUTSTVO)

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *