Dragi drugari, piše vam Lija, u ovom postu želim da se opet posvetim tehnici savijanja papira ili kvilingu. U jednom od prethodnih postova imali ste priliku da se upoznate sa osnovama same tehnike, njenim poreklom. Ali i sa nekim od mojih prvih kviling radova, poput nakita. Danas vam predstavljam kako je moj rad napredovao, ali i ostale kviling umetnike.

Kako je vreme prolazilo, dala sam sebi malo više slobode i pokušala sam da napravim prvu quilling sliku. Nije prošlo mnogo vremena, pa sam napravila i drugu. Moram reći da je iskustvo neprocenjivo. Potrebno je mnogo mnogo mnogo strpljenja i mnooogo vremena ((( :

Unikatna futrola za naočare (FOTO)

Svaka slika nastajala je satima, okvirno možda 10 do 12h rada… Svaka slika je unikat, počevši od ideje do njene realizacije. Dakle, nisu nastale kao kopija već vidjenog rada. U sledećim redovima priložiću vam fotografije tih slika, a u nastavku posta upoznaću vas i sa jos nekim kviling majstorima i njihovim delima.

Kviling umetnici

Sledeći redovi su prevod nekih postova sa bloga strictlypaper http://strictlypaper.com/blog/tag/quilling/

 

Ovo je kviling portret čiji je autor umetnica Yulia Brodskaya. U ovom portretu ona se poigrala sa življom kombinacijom boja, a portret je nastao negde s početka proleća 2013. godine.

 

Ovo je rad umetnika koji ’’kvilinguje’’ od 1971.godine. Njegovo ime je Sherry Rodehaver. Ovo delo radio je sa još četiri žene za New York Times. Polje prepuno suncokreta, maslačaka i leptira odaje utisak da će svakoga trenutka odleteti sa ilustracije. Umetnik zaista i ne želi da postigne drugačiji efekat svojim radovima, do tog zapanjujuceg  ’’wow’’ efekta na licima svojih poštovalaca.

 

Lisa Nilsson je iz New Yorka i ona ima širok spektar umetničkih dela, ali je za nju specificno da se bavi kvilingom anatomskih skulptura.

 

Portreti koji zaustavljaju dah 

Jos jednom moram da pomenem neverovatnu Juliju i jos dva njena  portreta. Reč je o radovima ’’Love doves’’ i o čuvenoj ’’Babuški’’. Njen talenat je neosporan i njeni radovi jednako inspirišu i izazivaju veliko divljenje.

 

Anant Nanvare je talentovani digitalni ilustrator iz Mumbaija.  Pomalo neobičan i apstraktan portret od rolanih papirića, koji zaista odaje neverovatan utisak.

Nadam se da ste uživali u delima autora koje sam vam predstavila. Budite slobodni da komentarišete i pitate sve što vas zanima. Kreativna truba je raspoložena da sa vama podeli svoja iskustva, ali takodje očekujemo i povratne informacije.

Kako se vi snalazite sa svojim rukotvorinama? Kako napredujete? Podelite sa nama svoje iskustvo (((( : Do sledećeg posta, pozdravi od Lije i Kandele!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *