Dragi naši, piše vam Lija, u ovom postu kreativno trubimo o onome što ste vi hteli da saznate: Kako da uradite dekupaž na sveći?

Bile smo baš nestrpljive i radoznale, pa smo zajedno radile, tako da će biti više fotografija, a i nekih kviling predloga, koji će upotpuniti ovaj tutorijal ((( :

Iznenadite najbliže – napravite unikatan poklon! (FOTO, VIDEO)

Ono što vam je otrebno od materijala jeste:

bela sveća koju ćete dekupažirati, mada je Kandela probala i na nekoj plavičastoj varijanti,

kašika,

još jedna sveća, koja će služiti za zagrevanje kašike,

salveta sa izabranim motivom

 

Za dekupaž na sveći se ne koristi lepak i postupak je prilično jednostavan. Najpre odaberite motive kojima želite da dekupažirate sveću, to mogu biti pojedinačni motivi, ali i cela traka salvete koju ćete namotati oko sveće.

Naravno, kao i inače u dekupažu, koristimo samo prvi sloj salvete. Dalji korak jeste da na sveći zagrejete kašiku i da njome polako utiskujete salvetu u sveću. Vodite računa da dobro zagrejete kašiku, ali pazite da ne pocrni od plamena.

Kada utiskujete salvetu, budite nežni kako ne biste previše istopili sveću, jer tako nastaju neravnine na njoj.

Voila (((( : bez mnogo muke dobićete unikatno dekorisanu sveću…

Ono što sam ja dodala ovom tutorijalu, kao ljubitelj kviling tehnike jeste ručno pravljen držač za sveće. Ono što vam je potrebno od materijala jeste stari cd ili karton koji ćete izrezati po tom obliku, a sve ostalo je na vašoj mašti. Takodje možete uraditi dekupaž na njemu, obojiti ga, iscrtati po želji ili izlepiti kviling tračicama, ovako kao ja (((( :

Nadamo se da smo vas inspirisale da i vi probate ovo kod kuće, ali i da nam dalje pišete i dajete svoje predloge o čemu biste još voleli da pišemo. Pozdrav od dvojca Kreativna Truba!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *