Sve je počelo porukom na facebook-u. Uvek sam ih shvatala neozbiljno. Ko zna ko je to i šta mu treba. Neko se šali sa nama, lažno predstavlja. Ali, evo priznajem, nije uvek tako. Danas se i ozbiljne stvari dogovaraju putem društvenih mreža. I onda, polako ali sigurno , Kreativna truba kreće u akciju.


Bojana. Predstavila se kao novinar Prve televizije i tražila nas kontakt. Kako je Kandela u Beogradu, prepustila sam njoj da vidi o čemu se radi. Ubrzo sam saznala da smo pozvane da gostujemo u emisiji “150 minuta“ i da će nam uskoro biti javljeni detalji. Kako nismo mogle brzo da se organizujemo zbog posla, naš jedini uslov bio je da nam daju nekoliko dana da se pripremimo i da najavimo izlazak sa posla.

Ideja je bila da u studiju predstavimo naš kreativni rad na konkretnom primeru. Dan pre snimanja odlučile smo da to bude kviling čestitka i ram za fotografije u koji ćemo staviti fotografiju ekipe emisije.
Lepak- tu. Makaze- tu. Tračice- tu. Satenska traka- tu.

Radovi? A šta cemo od radova naših da predstavimo? Šta ćemo da obučemo? Da li da se šminkamo same ili tamo? Šta cemo da pričamo uopšte? Odakle da počnemo? Sve se zbrkalo te večeri. Gde je beše nastao dekupaž? A kada je nastao kviling? Htele smo da kažemo sve, da skockamo priču, da se uklopimo u rad. Tako je i bilo.

Kreativna truba uživo u programu

Zamolili su nas da se našminkamo kod kuće i da oko deset do jedan budemo na Prvoj. Prevoz nam je obezbedjen. Taksista nas je zamolio da se vežemo. Bilo je prevruće. Da li nam je dobra šminka?

Ispred Prve sačekao nas je organizator Bojan, odveo do šminkernice jer je bilo praznog hoda, ponudio nas vodom. Imale smo 5 minuta da se postavimo u studiju. Mislim da sam pomalo bila nervozna. Kao student novinarsta nikada nisam imala priliku da vidim snimanje emisije uživo ne nekoj većoj televiziji. Moje skromno televizijsko iskustvo svelo se na vodjenje dnevnika na lokalnoj televiziji, snimanje priloga, a kasnije na davanje izjava u ime Udruženja čiji sam bila član.

Kreativna fabrika – mesto za svakog kreativca

Kreativna truba je prvi put predstavila sebe i svoje radove široj javnosti, i to gostujuću u emisiji „150 minuta“ na televiziji Prva. Zaista je bilo zabavno – za početak predstaviti dugogodišnji rad naše trube i to u jednoj od najgledanijih emisija na ovoj televiziji, a drugo prisustvovati snimanju jedne emisije uživo. U tri navrata smo imali priliku da se predstavimo široj publici, da im pokažemo naše radove, i zainteresujemo za ručni rad, reciklažu i brojne tehnike koje smo koristili, i nadamo se da smo nekome makar malo zagolicali maštu.
Ko će prvi da počne- ti ili ja? Neka bude spontano. 3 2 1… Krećemo uživo!

Jedan, dva, tri, krećemo…

Prvo uključenje- Mislim da mi je zadrhtala ruka… predstavile smo se i rekle šta ćemo raditi tokom emisije. Očigledno da ćemo biti tu dva i po sata, pomislila sam…

To prvo uključenje možete na drugom minutu na ovom linku (:

Nekako je taj prvi nalet prošao… znoj sa čela je nestao… počele smo da pravimo… Kandela ram… ja cestitku. Motale smo papiriće, lepile, tiho dogovarale dalje korake… Slušale smo goste, posmatrale Maju kako drži konce u rukama, kamere kako se kreću, a na tv-u preko puta kadrove koji idu.

Prva izložba rukotvorina Kreativne trube – svi kreativci kad se zbroje

Mislim da mi se dopalo sve, podsetilo me zašto sam odabrala baš taj poziv, a našla sam se tu kao gost sa svojom drugaricom.

Malo i o nama

Drugo uključenje- Pričale smo o tehnikama koje poznajemo, kako ni od čega možemo napraviti sve. Rastegla sam priču o kvilingu. Čini mi se da nisam stigla sve da kažem, Maja me je prekinula. Pa naravno, ne moze da me pusti da pričam u nedogled.

To možete pogladati na ovom linku na 43. minutu…

Treće uključenje- Setim se da nismo uopšte spomenule da smo Kreativna truba, kroz celu emisju smo Aleksandra i Lidija- da li nas ljudi uopšte znaju tako na blogu? Pokazale smo svoje radove, čini mi se da izgleda baš lepo. Pozvale smo gledaoce da pronadju kreativnu trubu i probaju sami kod kuće sve što pročitaju.

Gotove radove i treće uključenje pogledajte na ovom linku na 06:23

Šta? Već je kraj? Činilo mi se da sam mogla da budem tamo ceo dan.

Naš trud se isplatio…posle tri godine pisanja neko je primetio da je naš kreativni rad vredan pažnje. Imale smo termin u jednoj od gledanijih emisija na nacionalnoj televiziji. Gledali su nas i u regionu. Ponosne smo.

Naš je cilj bio da upoznamo što više gledalaca sa kreativnom stranom, da uz pomoć papira mogu da naprave odličan poklon ili ukras. Iako tokom emisije nisu mogli da vide u potpunosti ceo tutorijal, to svaki zainteresovani može uraditi tako što ode na naš blog i pronađe ono što ga zanima, ili nam pošalje pismo sa željom da bi voleo da nešto napravimo i objasnimo postupak. Iskreno se nadam da smo uspele da zaintrigiramo javnost i da svoje slobodno vreme troše na kreativne stvari.

A elana imamo vise nego ikad.Malo smo se ulenjile poslednjih meseci, zbog manjka vremena i brojnih drugih obaveza. Ali da li postoji izgovor? Čini se da ne. Imamo nove ideje i jedva čekamo da ih podelimo sa vama. Možda u još nekoj emisiji (:

Vaš kreativni dvojac, Kandela i Lija

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *