Dragi naši kreativci, novogodišnje raspoloženje je dospelo u domove i radionice naših kreativnih gostiju, pa je Gordana podelila sa nama i našim čitaocima, njenu ideju kako da izradite novogodišnji ukras  od sijalice.

Pročitajte tutorijal naše gošće:

„Kako spojiti reciklažu predmeta koji su odradili svoje sa dekoracijom novogodišnje jelke? Kako god poželite!   Bilo da ideje potražite na desetinama fotografija onih koji su to uradili prije vas, bilo da sami smišljate – svemu se može naći nova namjena, makar i samo dekorativna. Primjer koji ću vam ja objasniti u današnjem postu počinje od momenta kada vam pregori sijalica!   Dalje ide ovako:

handmadebygordanal.blogspot.com

Sijalicu (kao i svaki predmet koji imate namjeru farbati bilo čim) prebrisati od prašine i eventualne nečistoće koju može imati  na površini. Pripremiti boje i nešto u čemu bi sijalica mogla stajati uspravno dok se suši. Nekako sam zaključila da posudica sa zemljom može poslužiti svrsi.

Kreativna gošća – Kako da ukrasite bicikl (FOTO)

Teorija sa uspravnim stajanjem je propala!  To me nije pokolebalo sa nastavkom rada – farbanjem.

Neobični novogodišnji ukras

Koristila sam boju za metal i drvo zbog sjaja, glatkoće i dobrog pokrivanja. Treba joj više vremena za sušenje nego akrilnim bojama, ali je rezultat vrlo dobar.

handmadebygordanal.blogspot.com

Dok se sijalica suši, izabrati i isjeckati motive sa salveta. Prilagoditi ih veličini sijalice, da budu jasno vidljivi.

handmadebygordanal.blogspot.com

Odvojiti sve slojeve salvete i gornji, sa odštampanim motivom, prisloniti na odabrano mjesto na sijalici i zalijepiti ljepilom za dekupaž. Ostaviti da se osuši, pa ponoviti sa druge strane.

handmadebygordanal.blogspot.com

Dijelove oko motiva premazati ljepilom, pa posuti gliterom ili šljokicama. Ostaviti da se osuši, pa ponoviti na ostalim bijelim dijelovima. Kada se osuše, eventualno još jednom premazati lakom za dekupaž da se sve fiksira.

handmadebygordanal.blogspot.com

Kada je sve suvo, vrh sijalice obmotati satenskom trakom, napraviti mašnu na kraju i objesiti na jelku.

handmadebygordanal.blogspot.com

Naravno, motive, trakice, glitere možete kombinovati po želji – sve je na vašoj mašti i dostupnom materijalu. Možete dekupažirati i druge predmete – loptice, kartonske kutijice, drvene detalje. Srećno! ;)“

Preuzeto sa handmadebygordanal.blogspot.com

 

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *