Dragi naši kreativci, ovih dana smo imale priliku da saznamo neke nove stvari, čujemo savete iskusnijih ljudi, pa smo rešile da to prenesemo i na vas, naše verne čitaoce. Ako želite da se isprobate u ovom poduhvatu, prvo što morate da obezbedite jeste – šablon!

Ovom prilikom ukombinovale smo reljefnu pastu (na ovom linku možete detaljnije pročitati naša iskustva sa reljefnom pastom) i šablon za ukrašavanje, sa kojim prvi put radimo.

Nadamo se da će vam predstojeći tutorijal biti zanimljiv, kao što je bio i nama, a možda vas i motivisati da se i bacite u akciju.

Ukrašavanjem do osmeha

Za početak, potrebno je da odaberete predmet na kojem ćete koristiti šablon i reljefnu pastu.

Meni je to bila kutija za nakit, koju sam kasnije dekupažirala i ukrasila shabby chic tehnikom.

Ako niste upoznati sa shabby chic tehnikom, detaljnije o njoj možete pročitati OVDE.

Prvo je odrađen shabby chic, i kada se kutija u potpunosti osušila, onda sam prešla na reljefnu pastu. S obzirom da je barem ova moja reljefna pasta, bele boje, htela sam da je “obojim”.

A šablon možete kupiti….

Zato sam onoliko paste koliko mi je bilo potrebno za šablon izdvojila u posudu (tačnije karton) i sipala akrilnu boju i promešala sve četkicom.

Iskreno, nije mi do sada bilo poznato da i reljefnu pastu možete da bojite, ali sam dobila savet od vlasnika Knjižare Miki (ulica Batutova), a u istoj knjižari sam kupila i šablon, koji vlasnik sam pravi.

Napravite boju za školsku tablu

Sledeći korak se sastoji od toga da zalepite šablon na predmet koji radite, i reljefnu masu koju ste pripremili premažite preko šablona.

Višak reljefne paste uklonite špatulicom. Ostavite desetak minuta, i onda sklonite šablon. Što se tiče reljefne paste, ja sam je ostavila da se osuši preko noći.

Kao što vidite, postupak nije nimalo težak, a predmet posle možete da ukrasite kako god želite, ja sam se odlučila da to budu salvete, pa evo i konačnog proizvoda.

Do sledećeg posta, veliki kreativni pozdrav od Kandele!

 

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *