Spremili smo za vas novi način farbanja jaja, mi smo se oduševile, a nadamo se da će vama biti interesantan i inspirativan.  U pitanju je farbanje jaja svilom!

Biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • jaja
  • svila ( ako nemate u stanu neki stari materijal, onda se preporučuje da uzmete staru i što šareniju kravatu, isečete samo onaj svileni deo i to koristite za farbanje)
  • što svetlije parče tkanine (možete iskoristiti deo stare jastučnice, čaršava, bele krpe, majice…)

Farbanje jaja svilom – pa da krenemo…

Prvi korak je da rasparate kravatu i uzmete samo onaj svileni deo sa motivima. Ukoliko ne koristite kravatu, već neki drugi svileni materijal, onda samo isecite motiv koji vam se dopada za ukrašavanje jaja.

Isecite onoliko kravate koliko vam je potrebno da obmotate jaje, a na jaje prislanjate onaj deo koji je zapravo spoljašnjost kravate.

Printscreen/Youtube

Kravatu prislonite jajetu što bliže, kako bi se motivi što bolje preslikali, onda zavežete trakicom ili koncem, ali vodite računa da ne preterate u vezivanju kako se jaje ne bi polomilo.

Printscreen/Youtube

Nakon toga sledi još jedno što svetlije parče tkanine, koje se vezuje preko svilenog materijala.

Uskršnja čarolija- farbanje jaja krep papirom (FOTO)

Jaja onda stavite u lonac sa vodom (savetuje se da ne koristite aluminijumski lonac) , dodajte dve kašike sirćeta i ostavite da se kuvaju dvadesetak minuta.

Printscreen/Youtube

Kada se skuvaju, izvadite ih iz lonca ili šerpe, i ostavite ih da se ohlade. Nakon što se ohlade, dolazi i onaj najzabavniji deo, krenite da skidate tkaninu i svilu, i videćete konačan rezultat 🙂

Nadamo se da smo vas bar malo inspirisali pred radosni praznik, a OVDE možete pogledati kako da ukrasite vaše uskršnje jaje dekupaž tehnikom!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *