Dragi naši kreativci, evo nas sa još jednom idejom za ukrašavanje uskršnjih jaja. Kreativna truba se oduševila ovim tutorijalom, pa smo rešile da ga podelimo i sa vama, nadamo se da će vam biti od koristi. Farbanje jaja postaće prava uživancija ove godine.

Farbanje jaja ove godine može biti poprilično šarenoliko. U pitanju je “tufnasto jaje”, koje možete da napravite na nekoliko načina, mi ćemo vam preneti dva. Za početak vam je potrebno kuvano jaje, preporučuje se da bude belo. Pored toga biće vam potrebna voda, sirće, boje za farbanje hrane iliti prehrambene boje. Za efekat tufni možete koristiti stikere, ili vosak.

Ukoliko koristite stikere, postupak je sledeći: Skuvajte jaje i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi zalepite stikere, na mestima na kojima želite tufne. Napunite činiju sa ¾ vode i kašikom sirća. U istu činiju kapnite prehrambenu boju onoliko koliko želite da vam boja bude „jaka“.

Foto: larecetadelafelicidad.com

 

Jaja sa stikerima jedno po jedno stavljajte u činiju, i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Kada ih izvadite iz činije, prebrišite ih papirom, i odmah skinite stikere. Ukoliko želite da jaje svetluca, premažite ga uljem.

Foto: larecetadelafelicidad.com

 

Ukoliko koristite vosak postupak je sledeći: Kuvano i ohlađeno jaje polako premažete voskom (možete koristiti rođendansku svećicu) na onim mestima na kojima želite da vam budu tufne. U činiji sa vodom i sirćetom, kapnite prehrambenu boju, stavite jaje da odstoji nekoliko minuta, i kada ga izvadite iz činije videćete tufne na onim mestima gde ste premazali vosak.

 

Foto: madame-oiseau.com

 

Foto: lilluna.com

 

Kako da ukrasite jaja lakom za nokte, možete pogledati OVDE

Kako da ukrasite jaja uz pomoć glumica, saznajteOVDE

Ukrašavanje uskršnjeg jaja svilom pogledajte OVDE

 

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *