Eva pena nam se toliko dopada prvi put, da smo rešile da se ponovo oprobamo i napravimo vam kratak tutorijal. Naime, ona pruža zaista pregršt mogućnosti i jako je pogodna za rukotvorisanje. U sledećim redovima, daću vam tri predloga kako je možete iskoristiti.

Prvi predlog je da sebi napravite korice za beležnicu. Postupak je više nego jednostavan. Ja sam samo presavila eva penu na pola, malo zaoblila ivice i bukvalno prišila papire za eva penu.

Što se ukrašavanja tiče, odlučila sam se za oslikavanje eva pene. To sam radila bojama za oslikavanje tekstila, koje se na ovoj podlozi jako brzo suše i postojane su bez obzira što ih ne fiksiram peglom. Kopču sam lepila lepkom za tekstil, mada je pogodno lepiti i super lepkom.

Drugi predlog je da napravite novčanik. Crvenu eva penu sam presavila na pola, bočne ivice zalepila lepkom za tekstil, zatim napravila dve pregrade koje sam takođe zalepila, a zatim sam bordure napravila tako što sam po ivicama zalepila ukrasnu traku. Što se kopče tiče, odlučila sam se za nitnu, mada nije loše napraviti kaišić kao na beležnici.

Treći predlog je da napravite narukvicu. Ne bih mnogo objašnjavala, izmerila sam dužinu narukvice po obimu svoje ruke i dalje oslikala, zatim kopču napravila kao kod beležnice. Evo rezultata (((((( :

Pustite mašti na volju, eva pena je pogodna za različite oblike i  sa njom kombinovati razne tehnike, poput dekupaža, oslikavanja i ko zna čega sve što ćemo tek otkriti. Podelite sa nama vaša iskustva na mail- u kreativnatruba@gmail.com ili na facebook stranici Kreativna truba.

 

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *