Drugi post na blogu nastavljamo u ranije spomenutoj dekupaž tehnici, samo što ćemo vam ovog puta slikovito pokazati čari salveta tehnike Za početak smo za vas izdvojile naše prve radove, greške i šta smo sve naučile iz toga.

Svoje radove prve predstavlja Lija a.k.a ja.

Futrola za naočare, farbana u plavo, što nikako ne bi trebalo da radite, jer se onda motiv sa salvete neće lepo videti (obratite pažnju kako su beli cvetovi poprimili plavu podlogu, pa su šareni).

 
Moja prva drvena kutija za nakit. Bila je tamno braon boje, čini mi se da sam je čak tri puta farbala belom akrilnom bojom, pa tek onda lepila salvetu.

Tada sam prvi put probala da salvetu lepim razblaženim drvofiksom umesto lepkom za dekupaž i zadovoljna sam.

Dekupaž na staklu

Na red je došla i Kandela, a ja ću vam predstaviti svoja dva prva rada, od kojih je jedan „čaša svećnjak“- ja sam ga tako nazvala a drugi je šarena narukvica.

Kada radite dekupaž na staklu, provešćete više vremena uz svoju radnu površinu ali će se na kraju isplatiti. Moja greška je bila što na samom početku nisam očistila staklenu površinu (detaljnije o dekupaž tehnici na staklu govorićemo vam u nekim od sledećih postova).

Ali i to što čašu nisam obojila u belo. Motiv od salvete se oslikava, ali nije efektan kao što bi trebalo da bude. Što znači imajte u vidu da kada radite i na staklu, obavezno obojite površinu svetlijom, najčešće belom bojom, bilo da je to akrilna ili boja za beton i fasad.

Futrola za naočare – napravite nesvakidašnji unikat (VIDEO)

Nakon toga sam prešla na plastičnu površinu i izrodila se jedna šarena narukvica. Naravno, učeći na greškama :), gornji deo narukvice sam prefarbala belom akrilnom bojom i preko nje lepila ovu šarenu salvetu.

Sada kada ste se u kratkim crtama upoznali sa našim radovima, možemo polako preći na konkretnije stvari, poput turotijala odnosno detaljnih koraka kako ukrasiti neki predmet, pribora za dekupaž pa do korisnih saveta gde  nabaviti neophodne alatke za salveta tehniku.

Do sledećeg posta!

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *