Dragi  drugari, posle odmora u Španiji javlja se i Kandela. Danas nastavljamo sa dekupažom, a ovoga puta vam predstavljamo rižin papir, a nekima je možda poznat i kao dekupaž papir. Ono što ga razlikuje od salveta jeste debljina, hrapavija „podloga“, pa se zato koristi i više lepka.

Ovo je prvi put da sam se sustrela sa rižinim papirom i mogu vam priznati bilo je zanimljivo iskustvo. Ovaj papir sam uspela da nadjem na Novom Beogradu, u Destefiko prodavnici, pa ako znate još neko mesto, slobodno podelite sa nama.

Rižin papir – zanimljivi printovi

Primetila sam da dekupaž papir ima, barem po meni, malo interesantnije printove, ali uglavnom može poslužiti za lepljenje na nekim većim predmetima.

Prenesite vašu kreativnost na rižin papir (FOTO)

E sada vam predstavljam ovaj unikatni zidni sat, koji sam zajedno sa prijateljima, pravila kao jedan od svadbenih poklona drugarici.

Procedura je ista, prvo smo  postolje za sat ofarbali u belo, a nakon toga usledio je deblji sloj lepka za dekupaž.  S obzirom da je ovaj rižin papir dosta hrapaviji i puniji od salveta, morali smo da ga dobro premažemo lepkom, kako bi se slepio za postolje za sat.

Rižin papir se ne gužva toliko puno kao salvete, ali tamo gde dodje to takozvanog gužvanja to možete odmah srediti, tako što će te preći prstom preko tog mesta.

Krenite u akciju

I ove brojke na satu su takođe od rižinog papira, što nam se savršeno uklopilo u prethodni dizajn.

Na kraju, mogu samo da vas posavetujem da, kada budete u mogućnosti, isprobate i rižin papir. Upravo ta eksperimentisanja sa različitim materijalima ili tehnikama poput sospesa ili krakela čine dekupaž bogatijim…U sledećem postu na Kreativnoj trubi upoznaćemo vas i sa štampanjem na rižinom papiru…a do tada, trubite sa nama

Povezane priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena zvezdicom su obavezna *